Biofarma Ar-Ge Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Onaylandı

Ar-Ge tesisi kurma çalışmamız 2014 yılında başladı. 2015 yılı sonunda çalışmalarımız tamamlandı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. Nisan 2016’da Türkiye’deki 14. Ar-Ge merkezi belgesini aldık. Türkiye’deki 300 firmadan Ar-Ge merkezi belgesi alabilen 14 firmadan biri olabilmek bizim için oldukça önemli.

Dr. Olcay Gündüz
Biofarma ve Münir Şahin İlaç Grup CEO’su

Ar-Ge tesisi kurma çalışmamız 2014 yılında başladı. 2015 yılı sonunda çalışmalarımız tamamlandı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. Nisan 2016’da Türkiye’deki 14. Ar-Ge merkezi belgesini aldık. Türkiye’deki 300 firmadan Ar-Ge merkezi belgesi alabilen 14 firmadan biri olabilmek bizim için oldukça önemli. Eylül 2016’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Fikri Işık ve Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekçi’nin
katıldığı törende de plaketimizi aldık. Ar-Ge merkezimiz iki ana bölüme ayrılıyor. Bir tanesi hormon geliştirme, bir diğeri ise klasik jenerik ürünleri geliştirme laboratuvarı.
Ar-Ge tesisimizde 40 çalışanımız bulunuyor ve bunların %90’ı yüksek lisans ve doktora mezunu. Geliştirdiğimiz molekülleri kendi tesislerimizde ortaya çıkarıyoruz, dışarıdan herhangi bir katkı almıyoruz. Formüllerimizi ve methodlarımızı kendimiz üretiyoruz. Yılda 10 ila 15 arasında yeni ürün dosyasını Bakanlık’a
sunabileceğimizi düşünüyoruz.
Hormon ilaçları geliştirmek birincil hedefimiz. Hormon ilaçlarında dışa bağımlılığı 2 yıl içerisinde tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Günümüzde satılan hormon ilaçlarının %90’ı ithal ürünlerden oluşuyor. Biz, sadece kadın doğum hormon ilaçları değil, aynı zamanda büyüme hormonu ilaçları da üreteceğiz. 2 yıl içerisinde bu çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başlayacağız. Ar-Ge merkezimiz hormon üretim binamızın içerisinde yer alıyor. Ar-Ge merkezimiz ile genel merkezimiz çok yakın ve çalışanlarımız her iki bina arasında rahatlıkla geçiş yapabiliyor.
Sürekli bir denetim halindeyiz, kısa bir süre önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bir denetim yapıldı. Hem 8 aylık süreçte neler ürettiğimize hem de sistemin işleyişine ilişkin kontroller gerçekleşti ve sorunsuz bir şekilde süreci geçirdik. Bu yıl çalışan sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Yıllık cironuzun ne kadarını Ar-Ge’ye ayırıyorsunuz?
Yıllık net ciromuzun %12-%13’ünü Ar-Ge faaliyetlerimize ayırıyoruz. Bu payı 2017 içerisinde %15’e çıkarmayı hedefliyoruz. Yerli sanayi standartlarında bu rakamın önemli olduğunu düşünüyorum.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir