INOVA ‘TASARIM’da ‘ilk’ oldu

INOVA, Türkiye’de 14’üncü, ticari araç koltuğu sektöründe ise ilk ‘Tasarım Merkezi’ belgesini alan kuruluş oldu. Inova Design Center’da, son kullanıcı olan müşterinin beklentileri doğrultusunda çok daha kaliteli, güvenli ve konforlu koltuklar tasarlanacak.

TİCARİ araç koltuğu üretiminin global markası INOVA, yenilikçi ürünleriyle kurulduğu 2007 yılından bu yana hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyük atılımlar gerçekleştiriyor.

Bugüne kadar birçok ‘İLK’e imzasını atan şirket, ‘Tasarım Merkezi’ (Inova Design Center) belgesini almaya da hak kazandı.

INOVA Koltuk; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan aldığı bu belge ile; Türkiye’de 14’üncü, ticari araç koltuğu sektöründe ise birinci sanayi kuruluşu oldu. INOVA Koltuk Sistemleri Araç Tasarım Otomotiv A.Ş, bu merkezde inovatif koltuk tasarımları yaparak, daha kaliteli, daha güvenli ve daha konforlu ürünlerle sektörün karşısına çıkacak. Konuyla ilgili açıklama yapan INOVA Yönetim Kurulu Başkanı Zülker Kavalcı, şunları söyledi: “INOVA Koltuk Sistemleri A.Ş. olarak, 2016 yılında Tasarım Merkezi olma kararı aldık. Bu karar doğrultusunda, yıl boyu süren hem fiziki hem de organizasyonel değişiklik çalışmalarımızı tamamladık.

Bu çalışmalarımızın sonucunda bakanlığa sunulan başvuru raporu uygun görüldü ve denetçi hakem heyeti firmamızı denetledi. Başvuru sonrası yapılan denetlemeler başarıyla tamamlandı ve 23 Şubat 2017 tarihi itibarı ile Türkiye’nin 14’üncü, sektöründe ise ilk Tasarım Merkezi olma hakkını kazandık. 5746 sayılı yasa gereği Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın sağlamış olduğu teşvik sisteminden yararlanacak olan INOVA Koltuk Sistemleri A.Ş., Ar-Ge ve tasarım aktivitelerinde bu sistemden yararlanmaya başlayacak.

Teşvik sistemi ile yapılacak olan çalışmalarda devlet desteğini de arkasına alan İnova Koltuk Sistemleri A.Ş., tüm faaliyetlerinde daha önce de olduğu gibi sistemli ve doğru bir şekilde çalışarak sektöründe liderliği sürdürmeye devam edecektir”…

10 yıl gibi kısa sürede, yurtiçi ve yurtdışı pazarın en önemli aktörlerinden birisi haline geldiklerini dile getiren Kavalcı, “Bu başarımızın temelinde; güvenli, konforlu, ergonomik ve estetik koltuklar geliştirmemiz ve ürünlerimizin arkasında durmamız yatıyor. Yenilikçi anlayışımızla bugüne geldik; yeniliklerimiz ve ‘İLK’lerimizle de geleceğe yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Bugüne kadar birçok ‘ilk’i hayata geçirdik; bunu da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan aldığımız ‘Tasarım Merkezi’ belgemiz ile taçlandırdık. Bu belge, geldiğimiz noktanın önemini en iyi şekilde ortaya koyan bir ‘karne’ niteliğindedir.

Uzman kadromuz ile bugüne kadar sektörün ihtiyaç duyduğu tüm ürünleri başarıyla üretip, müşterimize sunduk ve bunun karşılığını da ‘memnuniyet’ olarak geri aldık. Bundan sonraki süreçlerde, çok daha konforlu ve güvenli koltuklar üretecek, yurtiçi ve yurtdışı pazarda adımızdan daha fazla söz ettireceğiz”…

Bu belgeyi almaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Zülker Kavalcı, sektörünün geleceğinin Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma verilen önemle şekilleneceğini ifade ederek, “Global pazarda yer almak isteyen firmaların, rekabet ortamına ayak uydurabilmeleri için sürekli yeni ve özgün tasarımlar oluşturmaları gerekiyor.

Edindiğimiz deneyim ve birikimlerin bir sonucu olarak ortaya çıkan üretim gücümüzü; özgün tasarımlarla birleştirerek, sanayiciliği estetiğe, konfora dönüştürüyoruz. Tasarım Merkezimiz ile, bu yoldaki gücümüzü ve etkinliğimizi daha da ileri noktalara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Necipoğlu ve Ar-Ge / Tasarım Merkezi Müdürü Emre Dolaylar da; “Yönetim Kurulu Başkanımız Zülker Kavalcı’nın geniş ufkuyla, bugüne kadar çok önemli başarılara imzamızı attık. Vizyon çizmekle kalmıyor, bize her türlü desteği veriyor.

‘Tasarım Merkezi’ olma hakkını elde etmemizde de çok büyük katkısı ve emekleri var. Mevcut yönetim kadromuz ile çok daha büyük işlere imzamızı atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir