Akbaşlar Tekstil Türkiye’nin 12’inci Ar-Ge Merkezi oldu

Akbaşlar Tekstil’in kurduğu Ar Ge Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay aldı. Tekstil sektöründe Türkiye’nin 12, Bursa’nın ise 4’üncü Ar Ge Merkezi’nde 40 kişilik uzman bir ekip görev yapacak.

Akbaş Holding Genel Koordinatörü İbrahim Okur, firmaların yüksek kaliteli, özgün tasarımlı ve teknik tekstil ürünlerinin üretimine yönelmesi gerektiğini belirterek “Diğer sektörlerde olduğu gibi tekstil sektöründe de Ar-Ge faaliyetlerinin önem kazandığını, buna bağlı olarak ülkemizde 2003 yılında binde 48 olan GSMH içindeki Ar-Ge harcamalarının payının 2014’deyüzde 1’i geçtiğini ifade eden İbrahim Okur, “2014 yılında 8 milyar dolarlık Ar-Ge harcaması yapıldı. Bu harcamaların yüzde49.8’ni özel sektör, yüzde 40.5’unu yüksek öğrenim ve yüzde 9.7’si kamu tarafından yapıldı.Ülkemiz Ar-Ge harcamalarında 20.sırada bulunuyor” diye konuştu.

Akbaşlar Tekstil Ar-Ge Merkezi Müdürü Dr. Seda Gündoğan ise, Ar-Ge Merkezi’nin, yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 13 Kasım 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını ve onaylı Ar-Ge Merkezi’nde 40 Ar-Ge Personeli ile çalıştıklarını söyledi.

Dr. Seda Gündoğan, üretim ve proses geliştirme, ürün geliştirme, kimya ve analiz laboratuvarı, fiziksel test laboratuvarı, maliyet analizi ve patent birimleri ile sektöründe lider kuruluşlar arasında yer alan Akbaşlar Tekstil’in, ürün gamında kadın dış giyim, spor giyim ve savunma sanayiine yönelik Ar-Ge projeleri sonucunda ortaya çıkan pek çok inovatif kumaş ve iplik bulundurduğunu bildirdi.

AKBAŞLAR TEKSTİL ÖRME

Kuruluş Tarihi: 1997
Üretim Kapasitesi: Aylık 450 Ton
10 denye ile 600 denye aralığındaki doğal, rejenere ve sentetik iplikler kullanarak, süprem, interlock, ribana, peluş (wellsoft) ve polar kumaş çeşitleri ile her geçen gün genişleyen bir ürün yelpazesine sahiptir. Özellikle yüksek bükümlü iplikler ve elestan içeren kumaş kaliteleri ile Akbaş Holding boya-baskı ve konfeksiyon grubunun tedarikçisi görevini üstlenmektedir.

Müşteri istekleri doğrultusunda üretim yapılmasının yanı sıra üretim geliştirme çalışmaları ile ortaya çıkan yeni kaliteler de müşterilerin beğenisine sunulmaktadır.Bilgisayarlı üretim takip sistemi ile barkodlanan kumaşlar minimum stoklama süresi sonunda bir sonraki prosese ya da müşterisine sevk edilmektedir. 2005 yılından beri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahip Örme işletmesi, üretiminin her aşamasında kalite kontrol proseslerini uygulamaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir